Lopen met Spotify op : de kost

Onlangs liep ik heerlijk met Spotify op ‘m smartphone. Er staat gigantisch veel muziek op mijn smartphone, daar niet van, maar ik had gewoon zin “in iets anders” en wel in het onverwachte.

Want Spotify heeft immers ook de categorie “Stemming” en daar kan je vb. kiezen voor voor ‘work-out’ muziek met nog allerlei varianten erbij.

Ik was content. De beat zat er goed in en de meeste muziek kende ik gewoonweg niet. Anderzijds moet ik er meteen bijzeggen dat ik die muziek ook niet zou kopen. Allemaal goed voor even, soms verrassend en soms wat minder, maar niet goed genoeg om allemaal te kopen. Wél fijn om nieuwe muziek te leren kennen.

Eerst en vooral : dat ging goed. Ik heb de muziek zonder onderbreking gehoord. Zonder onderbreking hier in de zin van technische mankementen of onderbreking door een slechte internetverbinding. En nee, ik heb géén 4G (voor zover die er in Vlaanderen al zou zijn). Nu en dan zat er een stukje reclame tussen, maar eerlijk : Spotify overdrijft niet. Het valt dik mee. En dat ik reclame hoor is enkel en alleen omdat ik het gratis abonnement heb en niet het betalende (10 euro per maand).

Maar dat streamen, hoeveel zou dat kosten ? Verbruikt dat eigenlijk veel ?

Uit onderstaande grafiek blijkt dat een uur Spotify 42 MB verbruikt. Naargelang het abonnement je hebt moet je nu gaan rekenen.

Ik bel zelden en heb een pre-paid kaart van Aldi waar ik voor 4 euro 400 MB koop (1 maand geldig). Snel gerekend kost 1 uur Spotify mij dus 42 cent. Daar kan ik best mee leven. Het hoeft trouwens ook niet altijd Spotify te zijn.

http://www.4g.nl/nieuws/4g-dataverbruik-hoeveel-mb-heb-ik-nodig/

Wil je graag weten hoeveel andere toepassingen als YouTube etc. verbruiken. Klik dan hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s