Het is hier schoon lopen, en bij u ?

Ik ben benieuwd naar waar andere mensen zo in hun omgeving lopen. Zo hoorde ik onlangs een loper laaiend enthousiast over het Provinciaal Domein in Kessel-Lo. Of dat van Hofstade, trainingsparcours van menig loper.

Kessel-Lo, dat ligt wel een beetje op de terugweg van mijn werk, dus dat is weer eens een mooi alternatief. Hofstade, dat ligt al wat verder … vooral, dan zit je daar met je bezweette kleren in de auto… Of kan er gedoucht worden ?
De Teut, Zonhoven, ha, schoon is dat. Dat ken ik alleen maar omdat mensen mij er ooit attent op maakten. Niet dat ik er al veel gelopen heb (al meer gewandeld), maar toch.

En u ? Waar loopt u ? Tips ?

Gelukkig zijn er ook de seizoenen, waardoor buiten lopen, zelfs op dezelfde wegen niet altijd hetzelfde is.

Daarom enige beelden van mijn dorp Rillaar, getrokken op de eerste 5 van 8 km, want toen kwam ik een compagnon tegen en werd het fototoestel schoontjes weggeborgen.

Wie een voorkeur heeft voor trail, komt hier met de Hagelandse Heuvels zeker aan zijn trekken. Ook de MTB die wat meer wil trouwens. Het is maar een tip.

Rillaar5

Rillaar6

 

en als er echt gerust moet worden ….

Rillaar4

 

Wij hebben hier zelfs onze eigen Mont Ventoux – gegeerd bij de MTB-ers !

Rillaar2

 

en zelfs toeristische attracties !

Rillaar3

Advertenties

4 thoughts on “Het is hier schoon lopen, en bij u ?

  1. Ik woon in Ieper en vind het daar prachtig lopen. De Vestingsmuren op, van daaruit naar de Verdronken Weide en vervolgens naar Zillebekevijver. Wil je echt een serieus loopje doen kan je zelfs richting Heuvelland gaan (Kemmelberg ea.), waar het ook super is om te mountainbiken. Douchen kan gerust bij mij thuis (ik woon vlak bij de Vestingen) 🙂

  2. Mooie fotos Katie, de Rillaarse heuvelwandeling en het MTB parcours in in Tielt-Winge loop ik geregeld als ik alleen loop. Spreek geregeld af me mijn loopmaat Patrick en dan starten we aan de Knoet en lopen richting Meetshovenbos en,of een gedeelte van de Hageland Marathon. wist niet dat je in Rillaar woonde dus dat zit er dik in dat we eens ” tegen het lijf lopen” 😉

  3. dat ziet er idd mooi uit bij jullie.
    Tja, ik loop dus wel eens in het Domein van Hofstade, op 4,5 km van m’n deur ligt dat. Je kan daar wel douchen in het zwembad,als je ticketje voor het zwembad koopt. Als ik met de auto naar daar ga (bv. bij kortere training), dan parkeer ik sowieso aan het zwembad (da’s gratis itt parkeren op het domein zelf).
    Ik woon ook niet ver van de Dijle en daar heb je ook wat mooie stukjes en natuurlijk ons eigen Bos van Boortmeerbeek, een scheet groot maar heerlijk om een kort trailrunneke te placeren 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s