niet fit

De zomervakantie is traditiegetrouw een hoogtepunt aan sport hier en ook voor deze vakantie was het niet anders voorzien. Zo ben ik opnieuw begonnen aan een loopschema voor 10 Mijl (Hasselt : 15 !) en wordt er ook flink gewandeld. Zelfs een hele bergvakantie op en neer ! Er wordt gezwommen, met redelijk ernst en lengte. En tenslotte probeer ik zoveel mogelijk te voet en met de fiets te doen in plaats van met de auto.
Samengevat : veel beweging.

Nu gaat mij dat normaal gezien goed af, want het lopen dat is niet anders dan anders, ik heb dit jaar nog de 10 Miles in Antwerpen gelopen en een dikke maand daarna Rondje Tilburg (13 km) en ben blijven lopen tussendoor. En dat wandelen, dat valt ook reuze mee, want het lief gaat mee en die wandelt niet eens zo snel en stelt zijn veto al bij alles wat hoger dan 15 km ligt. Dat zijn dus geen overdreven toestanden. Ik kan/wil sneller en langer wandelen.

Maar deze zomer lijk ik wel 10 jaar ouder geworden. Ik sta moe op, ondanks voldoende nachtrust. Ik heb bijna constant spierpijn, rug- en nekpijn. Soms moet er al eens pijnstiller genomen worden. De dokter vindt niets ‘mechanisch’, er zit dus niets geklemd of zo. Maar nu en dan lijkt de rechterkant van mijn lichaam het gewoon op te geven. De pijn is er dan vooral een flink stuk na het lopen en niet tijdens het lopen. De beste “medicatie” blijkt dan trouwens gewoon zwemmen te zijn, alsof alles dan weer op z’n plaats komt.

Hoe dan ook, deze zomer gaat het mij niet zo goed af. Misschien heeft het nog te maken met de val begin deze vakantie, maar dan duurt het toch wel erg lang.

Morgen staat De Fietseling op het programma en wij gaan opnieuw voor de maxiversie : zo’n kleine 80 km (63 ronde + op en neer naar het startpunt). Ik ben benieuwd.

Advertenties

2 thoughts on “niet fit

  1. Pingback: Get Fit (again) | Kaat loopt, zwemt, fietst ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s