Flow LadiesRun 10 km Eindhoven

Via Marathon Eindhoven, bij wie ik een paar jaar geleden een halve marathon liep, kreeg ik een uitnodiging om deel te nemen aan hun nieuw event, de Flow Ladiesrun.

Eindhoven = Nederland = plat = ambiance !

Ik was al gauw overtuigd en wou in schrijven voor de 10 km, je kon er ook 5 lopen. Moeilijk on dat toch niet worden ? Toch wel. De registratie verliep online waarbij je je rekeningnummer moest invullen waarbij je toestemming gaf dat de organisatie 10 euro van je rekening zou halen. Een beetje rare gang van zaken, maar ik had er geen erg in. Tot bleek dat de software niet voorzien was op Belgische rekeningnummers. Een paar mailtjes heen en weer en gelukkig, ik kon ‘op voorhand’ betalen ! Schoon van hen !

Mijn vorige loop in Eindhoven was er eentje van sukkelen geweest, en het begon er deze morgen op te lijken dat het wéér zoiets zou worden, alsof er op Eindhoven een vloek rust.

Zo stond ik deze morgen op met krampen in mijn maag en het was duidelijk dat het eten van het feestje gisteren mij absoluut niet bevallen was. Een paar keer richting toilet en dan toch de auto in naar Eindhoven. De auto geparkeerd aan een recreatie- en sportpark : het Genneperpark. De droom van iedere sporter ! Het zag er supernieuw uit : een domein vol sportlokalen, sportvelden, zwembaden, kortom alles !

Borstnummer (met naam !) opgehaald en dan maar traditioneel ‘wachten’ tot de start met nog een paar bezoekjes aan het toilet tussendoor.

En toen  was er eindelijk de start ! De 5 en 10 kmlopers liepen allemaal samen. Na 500 meter (stop ! veter los !) begon het mij al te dagen : we mochten niet op de baan lopen !  Weird ! Het was mij in bij rondje Tilburg ook al opgevallen : banen werden niet compleet afgesloten. Hier was het nog erger : het was lopen op het fietspad (gelukkig zijn ze daar goed voorzien) en op kleine wegen door een park. Met 1100 man (dat is het getal dat ik gehoord heb), gaf dat natuurlijk gigantische problemen.

De eerste twee kilometer was het meelopen ‘met de meute’, je kon zelfs niet aan de kant staan (water !) om eventuele snellere lopers door te laten. Gezellig was het wel, want die Nederlandse dames kunnen wat afbabbelen ! Rondje 1 gedaan en weg waren de 5 kilometerlopers, meer plaats dus ! En dat was maar goed ook, want zo rond kilometer 8 zocht het eten in mijn maag een uitweg. Goede bemesting voor het natuurpark – zegt manlief – hetzelfde verhaal dus als de vorige keer in Eindhoven.

Toch zag ik het nog allemaal ontzettend goed zitten, 10 km is geen halve marathon en ik had niets te bewijzen, genieten zou ik ! Ik gaf er nog een lap op en merkte dat ik zo aan de 10de kilometer zat. Ik haalde nog wat dames in (ik heb graag overschot op het einde) en finishte zonder naar de tijd te kijken.

Medaille in ontvangst (de lelijkste ooit) en plots werd iedere stap o zo pijnlijk. Gigantische blaren had ik ! Strompel strompel dan maar naar de post van het Rode Kruis. Tijdens het lopen had ik ‘iets’ gevoeld, maar toch niet zo erg. Uiteindelijk bekeek ik mijn tijd en hij was wat ik bijna niet had durven hopen (vooral niet met alle tegenslag)

 

Flow tijdopname

 

Dat brengt mij op een gemiddelde van 6:40 min/km of 9 km per uur. Al bij al toch nog redelijk regelmatig gelopen ook. 1:07:11 is nog ver van mijn PR 58:51 in Hasselt, (2011) maar ik zie enkel de evolutie van de voorbije maanden : Ten Miles (7:05 min/km), Rondje Tilburg, 13 km (6:50min/km) en nu, voor “maar 10 km” 6:40min/km. Ook hier had ik overschot, net als in Tilburg, en dat is een goed teken.

Hoe dan ook, ik heb er weer van genoten ! Ik begin steeds beter mensen te begrijpen die ieder weekend ‘ergens’ een wedstrijd lopen. Het is fun ! Het blijft mij motiveren en ik hoop dit jaar de snelheid nog wat te verhogen. Het PR op 10 km in Hasselt zie ik nog niet zitten, maar wel een verbetering op de 10 km tijd dit jaar !

Weeral een doel !

Advertenties

2 thoughts on “Flow LadiesRun 10 km Eindhoven

  1. Dikke proficiat en ondanks de problemen met de maag (en de blaren) heb je het schitterend gedaan. Weer een stapje vooruit. Begin al maar te plannen voor de volgende 😉 …

  2. Proficiat Kaat, super gelopen, een positieve evolutie inderdaad. Wel vreemd dat ze de banen niet afsloten, volgens mij zou je nog wat sneller geweest zijn mochten ze dat wel gedaan hebben. Verzorg die blaren goed en ja… elke week wedstrijdjes lopen is inderdaad gewoon fun!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s