Nog een maand te gaan

Net nog 4 weken en daar zijn de Ten Miles ! Nog werk aan de winkel !

Vandaag stond er 10,5 km op het schema aan een tempo dat tot een min/km lager lag dan het wedstrijdtempo. Sneller dan voorheen, maar toch nog te traag voor mij, dus liep ik de hele afstand aan een gemiddelde dat overeenkwam met het wedstrijdtempo. Dat lukte, de eerste kilometers wat trager, de laatste wat sneller. Ik merkte dat er nog overschot op zat.

De komende 3 weken (in de tapering-off week lijkt het mij niet wijs om nog serieuze bijkomende inspanningen te doen) wil ik nog eens extra aan die snelheid werken en zal ik er toch eens een wisseltraining en een intervaltraining bij zetten, al staan die niet op het programma.

Het fijne was wel dat ik voel dat de conditie merkbaar betert. Liep ik de vorige keer die 10,5 km nog met ‘inspanning’ en iets trager, nu lukte het zonder echte inspanning én sneller. Vooruitgang dus !

Meteen weet ik ook wat gedaan na de Ten Miles : werken aan mijn snelheid op korte afstand ! Dat komt dan weer schitterend overeen met alle (kortere) loopjes hier in de omgeving.

Aan motivatie geen gebrek !

Advertenties

One thought on “Nog een maand te gaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s