avontuurlijke week

In  mijn agenda zag het er goed uit : een superrustige week met weinig afspraken. Maar zoals dat wel meer gebeurt gaat een mens de gaatjes al snel vullen met dingen die er anders nooit van komen. Zoals shoppen met een vriendin die ook al veel te weinig tijd heeft.

Aan de zwemloop had ik een pijnlijke hamstring overgehouden. Niet geheel verwonderlijk : het is mijn zwak punt en op de wedstrijd liep ik 1 km per uur sneller dan mijn vele

halve marathontrainingen, die natuurlijk trager zijn. Verder had ik ook niet gestrekt nadien. Ik wou geen risico’s nemen en leerde al uit de ervaring van Jess dat gewoon een tijdje ‘niet lopen’ het euvel misschien al ’t snelst voorbij zou laten gaan. Dus hield ik mezelf voor om niet te lopen tot ik (wandelend) niets meer zo voelen. Dan zou ik het eens proberen en onmiddellijk stoppen als ’t niet zou gaan.

Op maandag kon er dus niet gelopen worden, maar de goesting om te sporten was er wel. Mijn echtgenootje vindt z’n moutainbike super, en ik bleef maar twijfelen of de aankoop van zo’n fiets. Maar zou ik het wel leuk vinden ? En de zoveelste sport ? Is het niet een beetje duur want als je al zoveel andere sporten doet ga je ook niet echt véél met zo’n fiets rijden ? Plus dat MTB echt veel onderhoud met zich meebrengt. En kosten ! Tot het Lief op het goede idee kwam om

er eentje te huren. Goede kwaliteit én gratis onderhoud. Ik tekende meteen voor een half jaar, zo had ik ‘m meteen tot eind september.
Meteen werd ook een eerste proefrit van een uurtje gereden.  Er zat één zeer technisch stuk bij in de bossen (MTB route) en ik voelde onmiddellijk dat ik geheel onervaren was. Fietsbeheersing tekort en vooral ook technische kennis. Naderhand vond ik het stuk te technisch en te hoog gegrepe

n, maar ik begrijp dat manlief iets wou ‘demonstreren’ !

Donderdag en ik had op woensdag niet gezwommen (sociaal leven laten voor gaan, zonder spijt trouwens !) maar mijn hamstring liet niet meer van zich horen. Het was wellicht niet de meest wijze keuze om van de drie trainingen van deze week de tempotraining te doen, maar ik wou mezelf nog eens uitdagen. Het lukte wonderwel. De 10 km tempotraining verliepen sneller dan ik dacht en ik was mentaal toch een beetje sterker. Tempotraining is snel lopen ! Zie maar wat mijn Garmin zei : 

Vrijdag veel getwijfel, maar dan toch weer niets. Wat gaat dit worden met mij ?

Zaterdag hield ik het niet meer uit en koos voor de duurtraining, 15 km.  Ik koos een route uit de MTB routes en o wee, heb ik dat gevoeld !

Ik heb zowat alles gezien. Hellingen, kasseien, modder, boswegen, … pffff… Gelukkig scheen het zonnetje heerlijk en had ik drank bij, maar meeermaals heb ik toch op mijn tanden moeten bijten. Al bij al was ik toch content al hield ik er een gigantische blaar aan over. Dit was zeer avontuurlijk en ik zat boven het tempo dat mij opgegeven werd. Ik vond het afzien maar toen ik de ‘biep’ van km 15 hoorde was ik toch een beetje fier op mezelf. Weerom : mentale training, ’t was eigenlijk eerder trail dan iets anders.

Vandaag  zondag was het de ronde en ik moest zwijgen van het lief.  Ik strompelde wat door het huis, want die blaar had nog geen zin in genezing. Ze werd goed verzorgd maar ik zag mijn training (bloktraining) wel de mist in gaan. Het zou gewoon niet verstandig zijn, en wat zou een dagje wachten mij kosten ? Toch kriebelde het zo sterk dat ik wel iets moest doen en ik haalde de mountainbike nog eens van stal. Ik reed zo ongeveer dezelfde route als ik gisteren gelopen had (en vond een flesje terug uit mijn belt !) maar de hellingen pakte ik echt kordater aan. In het bos was het ploeteren, waardoor ik na een uur hard labeur, met zeker een halve kilo modder terug thuis kwam.

Hier op de foto een paar hellingskes, ik kan mij voorstellen dat die ‘niets’ lijken, maar eentje ervan staat wel in een boek over de strafste hellingen voor ’t wielrennen ! (Ik zal het es opzoeken)

Al bij al is deze week goed voor zo’n kleine vijf uur sporten en is het niet echt gegaan zoals het had moeten gaan. Er moest nog minstens één zwemtraining bij en ook een looptraining. Toch is er gesport en hé, ik heb me heel erg geamuseerd !

Advertenties

6 thoughts on “avontuurlijke week

  1. Pingback: liefde met een ex « Kaat loopt, zwemt, fietst ….

  2. Pingback: Antwerp, here I come ! « Kaat loopt !

  3. Op mijn materiaal ben ik misschien een beetje een freak. Maar mtb’en is voor mij een zomersport. Dus eigenlijk rij ik nooit door de modder met dat ding. Anders is het 2u fietsen en nog 2uur poetsen. En daarvoor heb ik geen goesting.

    • Ik heb eigenlijk ’t klein kind uitgehangen… En ja, ’t is veel poetswerk, gelukkig valt dat ook onder de huur dat ik dat niet altijd zelf moet doen … !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s