Dwars door Dendermonde en de dagen voordien

Soms teveel enthousiasme, dan weer te weinig

De zwemtraining, ik was al doodmoe toen ik begon. De coach ook, en toen kregen we een uur lang intervaltraining, dat zou goed zijn voor onze conditie zei hij ! Poewie ! Maar mijn zwemmaatje en ik (we delen met 2 een baan) zagen er de lol van in en probeerden en ik probeerde vooral om de enige man in ons gezelschap bij te houden. Moto : zie de frustratie als een spelletje. Dus zwom ik op tegen ‘een snelle man’ en had ongelooflijk snel en veel gezwommen. Blijkbaar kan ik nu zelfs al op snelheid crawl zwemmen, en zeggen dat ik in januari al patat was na één lengte !
De rest van de week was er opnieuw tempoloop en al had coach Mario mij al goed ingeprent dat je je trainingen niet aan snelheidstempo kan volhouden, ik dacht ‘allez, nog ene keer’. En toen kwamen er nog fietstraining en nog een zwempje en voor ik het wist was het ‘Dwars door Dendermonde’. Ik was doodmoe. Ik ben doodmoe. Omdat ik niet goed train, allez, ’t is te zeggen, toch nog altijd te snel.

De voorbije nacht stormde het hier dan nog zodat ik geen oog heb dichtgedaan. Voor Dendermonde had ik werkelijk geen verwachtingen behalve dat ik een prima sfeer verwachtte zoals in Hasselt, Mechelen, Antwerpen… Die sfeer was er niet. Misschien lag het aan mij, maar ik vond het maar een beetje in mineur. Waar ik pas echt van onder de indruk was, was het parcours. Eerst waren er 2 rondjes van zo’n dikke 2km. Binnen die eerste twee kilometer moest je door een poort (te voet aanschuiven dus) en dan nog eens over een bruggetje (weerom aanschuiven). Dan volgde de tweede lus met een U-bocht. Ik begrijp niet goed waarom ze het  parcours niet omgekeerd hebben. Mochten we eerst de grote lus gedaan hebben (met de U-bocht), dan was de grote massa al uitgedund tegen dat we over het brugje en het poortje liepen. Behalve bij de eerste kleine lus, waren de laatste kilometers ook weer dezelfde. Dat vind ik nogal saai en voor een stad als Dendermonde moet toch een parcours te vinden zijn van 10 K ? Of niet.

Maar het kan ook allemaal aan mij liggen, want ik was, zoals gezegd, doodmoe. Alleen toen ik kilometer 9 zag bedacht ik dat ik kon gaan voor een PR. Dat zou wel iets goed maken. En ja hoor, het is gelukt want zelfs mijn brutotijd zat eronder ! 9,6 km per uur ! En dat voor een loopje zonder enthousiasme.

De volgende week ga ik eens goed nadenken over de mail die ik van coach Mario gekregen heb. Ik voel dat ik inderdaad vermoeidheid opbouw en het zou vreselijk zijn mocht ik tegen Antwerpen en Brussel kapot zijn. Tot nu toe voel ik de vermoeidheid wel constant maar een keer ik aan het trainen ben kan ik het toch volhouden. Maar dat mag mij niet overmoedig maken natuurlijk.

De Ten Miles zie ik helemaal zitten. Vorige zondag nog 15 km gelopen dus waarom zou het niet gaan ? Wat ik nog niet ‘klaar’ zie is mijn snelheid voor Brussel.  Nu ‘gooi’ ik er maar wat naar, maar ik mag natuurlijk niet riskeren dat ik daar op kilometer zoveel met mijn tong tegen de grond loop. Doel is nog altijd uitlopen, niet meer en minder. Maar goed, dat zijn zorgen voor later.

Het supergoeie nieuws is dat er voor mij nu echt een zeer rustige periode aanbreekt, zeg maar van meer dan een maand lang. Meer tijd en ook meer uitrusttijd. En ook mei-juni zijn allesbehalve druk. Het ‘ergste’ is echt achter de rug, er komen veel vakantiedagen en Antwerpen en Brussel vallen wat dat betreft ideaal !

Heel eigenaardig, maar ondanks de cijfers kreeg ik van Garmin geen satelietmateriaal : dus geen kaarten en geen grafieken. Iemand enig idee hoe dat komt ?

Advertenties

10 thoughts on “Dwars door Dendermonde en de dagen voordien

 1. profficiat met je pr. En dat nog terwijl je stil hebt moeten staan ! Maar lees mijn mailtje nog eens goed door , want op deze manier ga je echt te vermoeid geraken !
  Dat zwemmen gaat je precies goed af ! Ik ga er volgende week terug mee beginnen se . Die triatlon met de bloggers , allee als die grootpraters het nog menen om mee te doen , moteen we eens goed afspreken . Want die we wilde doen gaat niet meer door op het zilvermeer door werzaamheden , maar ergens in balen dacht ik . Maar ik zou eerst willen weten waar ze zwemmen ! Het kanaal zie ik niet echt zitten ! Kan ik ook wel in de beerput springen !! 🙂 Of ben ik nu flauw ! Als gij daar gaat zwemmen doe ik het ook !! Maar enkel en alleen als gij het doet ! Ik bewonder je doorzetting !!
  Houden zo he ! En denk eran ik doe mee puur voor de lol ! Allen dat zwemmen wil ik serieus aanpakken omdat dat nu net iets is wat ik nog nooit gedaan heb in wedstrijd ! de rest zolas het fietsen doe ik waarschijnlijk met de fiets waar ik mee ga werken . Een vooroorlogs modelleke van een 20 jaar oud ! 🙂 Lopen denk ik wel dat me lukt ! 🙂 Enige doel …..toch niet laatste eindigen !!

 2. Wederom een pr, dikke proficat, wat had dat gegeven als het een parcours en omgeving was waar je je wel helemaal relaxed voelde 😉
  De stijgende lijn zet zich duidelijk door, de 10 miles en verder mogen geen enkel probleem meer voor je zijn, succes!

 3. Op de website van “Dwars Door Dendermonde” kan je blijkbaar je feedback doormailen. Dat heb ik dan ook gedaan omtrent die 2 smalle stukken waar alles vastliep.
  Nog geen kwartier later had ik al een mailtje terug dat ze volgende week een vergadering hebben en dat ze dat punt zeker ter sprake gingen brengen.
  Hopelijk volgend jaar dus een iets vlottere start 🙂

 4. Lijkt mij inderdaad een slecht parkoer, hopelijk leren ze eruit! Stilstaan tijdens een 10km wedstrijd, ik mag er niet aan denken ;). Proficiat met je pr, en luister maar naar de coach, die heeft waarschijnlijk weeral ééns gelijk!
  Groetjes
  En hopelijk zie ik je in antwerpen

 5. Mooi gelopen. Had nog wat rondgekeken maar kheb je niet gezien. Ik ging normaal meelopen en daarna naar huis lopen. Maar ik heb dan toch maar bij een lange duurloop gehouden. Volgend jaar loop ik daar zeker mee. Ten miles wordt zeker geen probleem hoor. Beetje rust inbouwen en dan komt alles in orde.

 6. hey Kaat! Prachtige tijd. Proficiat!
  Ik heb nog gekeken of ik je niet zag… Niet simpel vermits ik je niet echt ken.. buiten dan van die foto’s van Mechelen. Had je per toeval een roos t-shirt aan?

  Qua sfeer leek het mij ook minder dan in Mechelen. Blij dat ik dan al niet de enige was.
  En idd… die 2 smalle doorgangen tijdens die eerste ronde. Ik versta niet goed dat ze dat zo doen. Dat is gewoon vragen om opstoppingen. Het gedeelte langs het water was dan weer wel de moeite.

  Ik heb geen problemen gehad met de gegevens van de Garmin. Alleen had ik mijn 310 zo ingesteld dat hij pauzeert als ik stil sta. Aan die 2 opstoppingen was het dus vandat… vandaar dat mijn tijd niet helemaal hetzelfde zal zijn als die officiële tijd. Als die ooit op de site komt natuurlijk :p (daar waren ze in Mechelen precies toch ook sneller mee)

  Soit, nogmaals nen dikke proficiat!!

 7. super goed gelopen! proficiat met je PR!
  Goed rusten voor Antwerpen, en ik ben zeker dat Brussel ook geen probleem wordt; die sfeer daar, dat vind je NERGENS!! ik kijk er al zoooo naar uit!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s