Lier en de nieuwe loopschoenen

Ik moest de schoenen gaan halen in één van de Runnerslabs. Het dichtste bij bleek Duffel te zijn, zo’n dikke 30 km van hier. Ik moest dus Nike loopschoenen hebben met zo’n sensor erin. De man van ’t Lab kwam met twee paar af en ik mocht de gebruikelijke 50 meter (? ik kan niet goed schatten !) lopen met mijn broek tot aan mijn knieën opgerold. De eerste zaten geweldig goed. Heel erg licht in vergelijking met de Saucony’s die ik meegebracht had (en ik zeg dat nu niet tvv Nike, ik moet er nog altijd mee lopen hé !). Het tweede paar was ongelooflijk slecht. Om maar te zeggen hoe belangrijk het is dat je een juiste schoen is. Ik waggelde op dat tweede paar. Je moest echt geen specialist zijn om te zien dat ik gewoon niet ‘plat’ kun afdrukken.
Dus de eerste dan maar, maar tja, ’t zijn daar specialisten en die laten je niet zomaar gaan. De maat dan. Het werd een halve maat meer dan mijn gewone schoenmaat. Een volle maat was toch te groot en mijn gewone maat zou mij blauwe nagels bezorgen (nog nooit gehad !).
En het kleine rode dingetje dan ? Dat kreeg ik ook maar het was alsof ze er niet van wilden weten. ’t is te zeggen, ik kreeg er noppes uitleg bij, ook al vroeg ik dat. Ik poogde nog eens ‘waar moet ik dat steken’ en kreeg alleen maar te horen ‘in de linkerschoen, onder de zool moet er een gat zitten’. Nou ja. Hoe sympathiek en hoeveel moeite ze ook deden om mij goeie schoenen te geven (echt !) hoe weinig moeite ze deden voor de sensor. Spijtig !

Ondertussen mailde Jess me al of er iemand zin had om morgen in Lier te gaan lopen. Ha, Lier, dat was ik net gepasseerd, dus zo ver kon dat niet zijn ( – ik ken de geografie van Antwerpen en Vlaams-Brabant nog altijd veel minder dan die van West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen !). Ik had al iets gelezen bij Mario dat hij daar een halve marathon zou lopen en in ’t weekend moet ik toch duurlopen. Dus waarom geen 10 km met Jess ? Super : we blijken ongeveer hetzelfde loopritme hebben. En aangezien in het bij de Challenge toch niet om snelheid te doen is, kunnen we dat dus op ons gemakske afhandelen ! Joewie !

Het zijn de Nike Air ZM Structure Triax+ 11 geworden, maar ik vind er geen fotooke van. Zal er zelf eentje moeten nemen zeker ?

Advertenties

6 thoughts on “Lier en de nieuwe loopschoenen

  1. Het is inderdaad een heel ongewoon verhaal wat je zegt over het personeel van de winkel in Duffel. Het zijn mensen die dag in en uit met hun job bezig zijn en al hun producten tot het uiterste kennen. Wanneer je uitleg over iets vraagt leggen ze alles perfect uit. Dat is mijn mening altans en die van al mijn mede collega lopers die hun loopspullen gaan halen in Runners Service Duffel. er zijn weinig speciaalzaken die daar kunnen aan tippen. Geen bij mij weten.
    alvast succes met opbouwen naar antwerpen!

  2. @Gert : ho, die man was echt wel vriendelijk ! Hij bekeek mijn Saucony’s (Grid 6) en op basis daarvan haalde hij 2 paar Nikes. Ik heb met 2 paar gelopen (zoals geschreven). Een heel zachtmoedig mens. Alleen kreeg ik geen informatie over dat sensortje, en daar is het wel een beetje om te doen. Ik denk trouwens niet dat het de uitbater zelf was, want hij had nog een baas in de winkel ;-). Misschien vielen ze daar een beetje uit de lucht, want heel die actie gebeurt ‘op ’t laatste moment’. En ’t was ook etenstijd ’s middags…

  3. Dat vind ik een heel ongewoon verhaal wat je in de winkel meemaakte. Ik ken de uitbater persoonlijk, ik haal er trouwens ook al mijn loopspulletjes, en hij is normaal gezien de vriendelijkheid zelve, ook zijn medewerkers trouwens. Ik zal hem er eens op aanspreken want ik moet er toch zijn 1 van de volgende weken. Succes in Lier vandaag.

  4. Allé, proficiat met je nieuwe schoenen! Ikzelf loop op de nike zoom vomero, maar ga overschakelen op de nike lunar trainer, eigenlijk vreemd dat je die niet kon kiezen omdat het toch zowat hun paradepaardje is voor de moment. Mijn mama werkt bij nike, en ik ben dus een grote fan, valt het op???? Normaal was het oorspronkelijke plan om samen met Mario Sandy onder de 2u te brengen op de halve marathon in Lier. Maar door Sandy haar kwetsure loop ik morgen thuis de halve. Veel plezier morgen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s